Wettelijke identificatieplicht

Indien wij de kandidaat bevoegd en bekwaam hebben gekwalificeerd, zullen wij de kandidaat voorstellen aan de opdrachtgever. Voordat wij daarna verdergaan in de procedure, vragen wij de kandidaat om de volgende documenten compleet te maken: personalia formulier, ID/paspoort kopie (voor- en achterkant) en pasfoto. Dit doen wij om de volgende redenen:

Personalia formulier behelst alle persoonlijke informatie van de kandidaat. Hierin staan gegevens als volledige naam, adres, contactgegevens, et cetera. Wanneer deze gegevens bij ons bekend zijn, kunnen wij secuur werken en snel schakelen. Daarnaast registreert de kandidaat zich gelijk bij Inclusivity als werkzoekende.

ID/paspoort kopie bevestigt dat je de kandidaat bent voor wie je je uitgeeft. Wij als uitzendbureau zijn verplicht om de kandidaten die in samenwerking zijn met ons te kunnen legitimeren (Bron: Wet op de identificatieplicht | WID). Wij adviseren onze kandidaten wel om zowel ‘KOPIE’ als de datum te vermelden op de kopie van de gevraagde ID- of paspoortkopie (ook bij andere werkgevers). Dit voorkomt dat wanneer verkeerde mensen deze documenten in handen krijgen er identiteitsfraude gepleegd kan worden (Bron: Rijksoverheid).

Pasfoto vragen wij ook naar, omdat wij niet werken door middel van het klakkeloos doorsturen van cv’s naar opdrachtgevers, bouwen wij de cv’s om in onze huisstijl met aanvullende motivatiebrief en pasfoto. Dit doen wij om een zo volledig mogelijke weergave te bieden van de kandidaat aan onze opdrachtgever. Door je profiel zo volledig mogelijk te maken, wordt de kans om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek verhoogd.

 

Instructievideo van de IDkopie app vanuit de Rijksoverheid:

HEEFT U EEN VRAAG VOOR ONS?

Aarzel niet en stel ons uw vraag
Neem contact met ons op